Яловичина в солі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами унікальним, але дуже простим рецептом яловичини в солі. Морська сіль творить з м'ясом чудеса при запіканні, воно стає м'якше і соковитіше. Так що спробуйте обов'язково!
Така яловичина в солі в домашніх умовах - блюдо досить бюджетне, - варто один раз купити сіль, і іноді додавати її при готуванні м'яса ще довго. Відразу помітите, як смак готового блюда змінився! До речі, хочу зауважити, що для цього рецепта приготування яловичини в солі була використана сіль дрібного помелу, але з мого досвіду, з великою морською сіллю було б куди краще! Адже дрібна сіль розчиняється швидше, і м'ясо все ж трохи пересоленное вийшло. Не повторюйте моїх помилок!
- Яловичина - 500 грам
- Сіль морська - 4 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
1. На столі розстеляємо фольгу, трохи змащуємо її маслом і посипаємо морською сіллю і всякими приправами.
2. Тепер м'ясо ріжемо шматочками і викладаємо впритул один до одного. Якщо м'ясо старе - краще його трохи відбити. Зверху знову ж щедро посипаємо сіллю і спеціями.
3. Поливаємо зверху рослинним маслом. М'ясо має майже що плавати в ньому.
4. Закриємо другим шматком фольги і відправимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини, а потім верхній шар фольги знімемо і випікаємо до рум'яної скоринки!
5. Ось таке соковите м'ясо вийшло! Подавати рекомендую з гречаною кашею!