Сідло баранчика в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Баранина вважається дуже смачним і дієтичним м'ясом. Особливо воно корисне, якщо його не смажити, а запікати в духовці. Відмінний рецепт для того, щоб порадувати рідних, близьких і друзів смачним м'ясом.
Якщо вам цікаво, як приготувати сідло баранчика в духовці, то просто прочитайте цей рецепт. Що може бути краще м'яса з овочами? Блюдо виходить дуже соковитим і ароматним. Відмінно підійде для святкового столу.
- Сідло баранчика - 1 кілограм
- Морква велика - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сухий - 1 Чайна ложка
- Шавлія сухий - 1 Чайна ложка
- Лавовий лист - За смаком
- Вино біле сухе - 2/3 склянки
- Помідори - 5 штук
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед підготуйте овочі. Для цього очистіть моковочку, цибулька і часничок. Останній роздавите ножем, а цибулю і моркву наріжте досить великими кільцями.
Баранину розрубати на зручні шматки, вимийте їх і обсушити. Потім в окремій піалках змішайте спеції з сіллю і гарненько натріть цією сумішшю баранину. Викладіть м'ясо в змащену жиром форму для запікання.
Обкласти м'ясо заздалегідь підготовленими овочами. Часточками наріжте томати і викладіть по колу форми. Полийте інгредієнти оливковою олією і вином. Киньте лавровий лист і присипте залишками суміші трав.
Прикрийте фольгою форму і поставте в духовочку, розігріту до 190 градусів. Запікайте півтори години. Потім відкрийте фольгу, поставте духовку на 200 градусів і запікайте п'ятнадцять хвилин до рум'яної скоринки.