Шашлик зі свинини рулетиками
(покроковий рецепт з фото)
Сезон шашликів в самому розпалі, тому я поспішаю поділитися з вами ще одним відмінним рецептом, як приготувати шашлик зі свинини рулетиками. Вийде смачно, ситно і дуже оригінально.
Не скажу, що шашлик зі свинини рулетиками прям кардинально відрізняється від звичайних шашликів. Маринується він практично так само, єдине, без використання цибулі, але його можна також додати, в цьому немає проблем. Відмінність цього рецепта в тому, що м'ясо виходить ніби листковим, його дуже зручно їсти. Та й готується такий шашлик трохи швидше. Загалом, обов'язково спробуйте приготувати шашлики рулетиками і діліться своїми враженнями!
- Свинина - 1 кілограм
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки (або бальзамічний)
- Перець духмяний - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування шашлику ідеальним буде використовувати свинячий ошийок, він найбільш ніжний і соковитий, але також підійде лопатка або інші частини.
Насамперед обполосніть свининку і обсушити її паперовими рушниками. Потім поріжте на скибки товщиною приблизно 1 см і довжиною близько 15 см. Кожен шмат викладіть на робочу поверхню, за допомогою кулінарної кисті змастіть оцтом і присипте сіллю і перцем.
Загорніть кожен шмат м'яса в щільний рулетик.
Складіть рулетики в невеликий посуд, в якій вони будуть щільно лежати, і відправте в холодильник. А тим часом приготуйте вугілля на мангалі, поки дрова будуть прогорати, м'ясо встигне промаринуватися. Але можна замаринувати його і з вечора.
Далі дійте, як зазвичай. Одягніть м'ясні рулетики на шампури.
Смажте шашлик на розжареному вугіллі до повної готовності м'яса.
Ось таким соковитим і смачним повинен вийти шашлик.
Готовий шашлик зі свинини рулетиками подавайте зі свіжими овочами та соусом. Їжте із задоволенням!