Шашлик з баранини з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви шашлик з баранини так, як люблю його я? Якщо так, то я можу підказати вам дуже цікавий і незвичайний маринад для нього, в якому ми будемо використовувати для розм'якшення баранини ківі.
Можливо, хтось із вас уже чув про такий спосіб маринування м'яса, але особисто для мене цей рецепт приготування шашлику з баранини з ківі порівняно новий. Про нього я дізналася від своїх друзів і вирішила спробувати, тому відгуки про таке шашлику були вже дуже хороші. Скажу вам чесно, мяско за цим рецептом вийшло дивовижне, не знаю в ківі чи тут справа або в чомусь іншому, але баранина вийшла неймовірно м'яка і ніжна. Рекомендую і вам спробувати цей простий рецепт шашлику з баранини з ківі, сподіваюся, що він сподобається вам так само, як і мені.
1) Для початку ми, як і належить, промиваємо м'ясо під проточною водою, витираємо насухо і нарізаємо баранину на невеликі шматочки приблизно по 40-50 грам кожен.
2) Далі чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, ківі промиваємо і прямо зі шкіркою ріжемо його кільцями.
3) Тепер викладаємо м'ясо в глибоку миску, додаємо до нього цибулю, ківі, сіль і перець за смаком. Гарненько все перемішуємо, злегка пам'ятаємо м'ясо і залишаємо його в холодильнику на добу.
4) На наступний день можна приступити до приготування шашлику. Отже, готуємо в мангалі вугілля, нанизуємо м'ясо на шампури (по 4-5 шматочків на кожен) і відправляємо баранину на мангал.
5) Обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки і подаємо його до столу зі свіжими овочами, томатним соусом і аджикою.
Приємного всім апетиту!
- Баранина - 450 грам
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Ківі - 100 грам
- Сіль велика - 8 грам
- Перець чорний мелений - - За смаком
1) Для початку ми, як і належить, промиваємо м'ясо під проточною водою, витираємо насухо і нарізаємо баранину на невеликі шматочки приблизно по 40-50 грам кожен.
2) Далі чистимо цибулю і нарізаємо його півкільцями, ківі промиваємо і прямо зі шкіркою ріжемо його кільцями.
3) Тепер викладаємо м'ясо в глибоку миску, додаємо до нього цибулю, ківі, сіль і перець за смаком. Гарненько все перемішуємо, злегка пам'ятаємо м'ясо і залишаємо його в холодильнику на добу.
4) На наступний день можна приступити до приготування шашлику. Отже, готуємо в мангалі вугілля, нанизуємо м'ясо на шампури (по 4-5 шматочків на кожен) і відправляємо баранину на мангал.
5) Обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки і подаємо його до столу зі свіжими овочами, томатним соусом і аджикою.
Приємного всім апетиту!