Шашлик в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Аерогриль - дивовижна річ, яка допомагає приготувати багато смачних страв. Наприклад, шашлик в аерогрилі - ледачий шашлик з курки, який за своїми якостями не поступиться шашлику на вугіллі.
Приготувати шашлик в домашніх умовах для багатьох - це щось за гранню життя і смерті, проте аерогриль для того і створений, щоб здійснювати "неможливе" Шашлик в аерогрилі - легкий спосіб приготувати святкову страву, яке буде таке ж смачне, як і приготоване на повітрі не відкритому вогні. Як приготувати шашлик на аерогрилі, покроковий рецепт:
1) За дві години до приготування, замарінуем курку. Для цього візьмемо куряче філе, промиємо його, просушимо і наріжемо на шматочки зі стороною в 3 см, складемо в глибокий посуд. Туди ж складемо кільцями нарізані помідор і цибулю пару ложок майонезу, спецій, додамо соєвого соусу і рідкого диму. Накриємо і відставити.
2) Замариновану курку підсолимо і станемо нанизувати на шампури. Чергуючи шматочки м'яса з шматочками помідора і лука. На дно аерогрилю ставимо чашу з маринадом. Зверху укладаємо грати, на якій розміщуємо шампури.
3) Встановлюємо режим з температурою в 260 градусів. В цьому режимі готуємо недовго, близько 5 хвилин. Потім режим міняємо на середній і готуємо ще приблизно 20 хвилин.
4) Готовий шашлик подаємо до столу з зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту і гарного проведення часу!
- Куряче філе - 300 грам
- Майонез - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Спеції - - За смаком
- Соєвий соус - - За смаком
1) За дві години до приготування, замарінуем курку. Для цього візьмемо куряче філе, промиємо його, просушимо і наріжемо на шматочки зі стороною в 3 см, складемо в глибокий посуд. Туди ж складемо кільцями нарізані помідор і цибулю пару ложок майонезу, спецій, додамо соєвого соусу і рідкого диму. Накриємо і відставити.
2) Замариновану курку підсолимо і станемо нанизувати на шампури. Чергуючи шматочки м'яса з шматочками помідора і лука. На дно аерогрилю ставимо чашу з маринадом. Зверху укладаємо грати, на якій розміщуємо шампури.
3) Встановлюємо режим з температурою в 260 градусів. В цьому режимі готуємо недовго, близько 5 хвилин. Потім режим міняємо на середній і готуємо ще приблизно 20 хвилин.
4) Готовий шашлик подаємо до столу з зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту і гарного проведення часу!