Рецепт Шашлик по-узбецьки фото

Шашлик по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Один з варіантів маринування шашлику гранатовим соком - це шашлик по-узбецьки. Цей рецепт я дізналася у одного справжнього узбека - він уже в приготуванні шашлику знає толк.

Приготувати вдома шашлик по-узбецьки можна прямо на сковороді, на грилі або в духовці. Я замочую палички на 15 хвилин у воді, щоб вони не горіли і викладаю в фользі в духовку на 30 хвилин при 190 градусах. Потім фольгу розкриваю і запікаю під грилем 10 хвилин. Готовий шашлик по-узбецьки подавайте з рисом, свіжими овочами та соусами. Успіхів і приємного апетиту!

  • Свинина - 800 грам
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
  • Гранат - 100 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Перець - 12 чайних ложок
  • Спеції - За смаком (зіра, koriandr)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
шашлик по-узбецьки - фото крок 1
Підготувати продукти.
шашлик по-узбецьки - фото крок 2
М'ясо нарізати шматками.
шашлик по-узбецьки - фото крок 3
Зерна граната складіть в пакет і вичавіть.
шашлик по-узбецьки - фото крок 4
Можна прокатати пакет качалкою, щоб видавити сік.
шашлик по-узбецьки - фото крок 5
Сік процідіть через дрібне сито.
шашлик по-узбецьки - фото крок 6
Свинину залити гранатовим соком.
шашлик по-узбецьки - фото крок 7
Додати спеції.
шашлик по-узбецьки - фото крок 8
М'ясо добре перемішати і маринувати 1 час.
шашлик по-узбецьки - фото крок 9
М'ясо нанизати на шпажки.
шашлик по-узбецьки - фото крок 10
Шашлик смажити до готовності в духовці.
шашлик по-узбецьки - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти