Шашлик по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Один з варіантів маринування шашлику гранатовим соком - це шашлик по-узбецьки. Цей рецепт я дізналася у одного справжнього узбека - він уже в приготуванні шашлику знає толк.
Приготувати вдома шашлик по-узбецьки можна прямо на сковороді, на грилі або в духовці. Я замочую палички на 15 хвилин у воді, щоб вони не горіли і викладаю в фользі в духовку на 30 хвилин при 190 градусах. Потім фольгу розкриваю і запікаю під грилем 10 хвилин. Готовий шашлик по-узбецьки подавайте з рисом, свіжими овочами та соусами. Успіхів і приємного апетиту!
- Свинина - 800 грам
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Гранат - 100 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Перець - 12 чайних ложок
- Спеції - За смаком (зіра, koriandr)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
Підготувати продукти.
М'ясо нарізати шматками.
Зерна граната складіть в пакет і вичавіть.
Можна прокатати пакет качалкою, щоб видавити сік.
Сік процідіть через дрібне сито.
Свинину залити гранатовим соком.
Додати спеції.
М'ясо добре перемішати і маринувати 1 час.
М'ясо нанизати на шпажки.
Шашлик смажити до готовності в духовці.
Смачного!