Шашлик з телятини по-узбецьки
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з телятини виходить ніжнішим і не таким жирним, як зі свинини. Подивіться, як приготувати шашлик з телятини по-узбецьки, і сміливо вирушайте готувати шашлик на природі!
Шашлик з телятини виходить вельми соковитим, ніжним, а за рахунок гранатового соку ще і набуває пікантної кисло-солодку нотку. Для приготування шашлику з телятини по-узбецьки я раджу використовувати також суміш трав з узбецьких спецій. Я їх зазвичай купую на базарі безпосередньо у узбеків. Спеції такі ароматні, що шашлик виходить абсолютно незвичайним!
- Телятина - 1 кілограм
- Гранатовий сік - 250 мілілітрів
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Спеції - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти: м'ясо поріжте на досить великі шматки, як на шашлик. Цибуля поріжте кільцями, а часник - на пластинки.
У великій каструлі перекладіть м'ясо цибулею і часником, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції до м'яса. Особливо гарний мускатний горіх. Залийте все гранатним соком, дайте промаринуватися години 3.
Розведіть мангал, дайте вогню стихнути, а потім можете приступати до готування шашлику.
Смажте його хвилин 20-30 до готовності з усіх боків, дивіться, щоб він не підгорів. Для цього час від часу перевертайте його і збризкуйте вугілля злегка водою.
Готовий шашлик з телятини по-узбецьки подавати можете з зеленню і свіжими овочами. Смачного!