Шашлик по-абхазски
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте шашлик по-абхазски разок, і будете робити це чудове блюдо знову і знову. Головна відмінність - з м'ясом на шампура нанизуються цибулю і помідори, а сам шашлик готується з баранини.
Для приготування шашлику по-абхазски потрібно обов'язково взяти баранину і використовувати в маринад оцет, а при смаженні шашлик збризкують гранатовим соком або вином змішаним з аджикою. Шашлик маринується з такими приправами як коріандр, кейбер, базилік На шампура нанизується цибулю, м'ясо і помідори з перцем. Готовий шашлик по-абхазски подається з цілим підносом овочів, свіжої зелені, аджикою, лавашем і червоним вином. Успіхів і приємного апетиту!
- Баранина - 1 кілограм
- Помідор - 5 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля - 5 штук
- Оцет - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Баранину порізати на шматочками.
Цибулю порізати кільцями і півкільцями.
Приготувати спеції для шашлику: перці червоний і чорний, IRU, koriandr, чебрець, базилік, сіль.
М'ясо змішати з цибулею, спеціями, додати гранатовий сік і оцет. Маринувати 2 -4 годину.
Приготувати вугілля.
Нанизати м'ясо на шампура, чергуючи його з помідори, перцем і цибулею. Смажити шашлик потрібно на вугіллі, періодично збризкуючи вином або соком.
Смачного!