Рецепт Шалго блюдо фото

Шалго блюдо
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Овочі , Морква , Цибуля , Редька
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На швидку руку
Салати , Гостре
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Шалгам - овочевий салат з казахської кухні, його зазвичай подають з пловом. Салат виходить смачний, соковитий і… обережно! він гострий! Шалгам повинен настоятися кілька годин, так він стає смачнішою.

Опис приготування:

Перед вами рецепт, як приготувати Шалгам, блюдо з казахської кухні. Приготувати його легко, нарізати овочі можна всього за 5 хвилин. Але салату необхідно дати настоятися кілька годин. Тому готувати Шалгам слід заздалегідь.

  • Редька (dajkon) - 250 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик (великий)
  • Оцет 6% - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець червоний пекучий - За смаком
  • Зелень - 1 пучок
шалго блюдо - фото крок 1
Овочі та зелень вимийте, очистіть.
шалго блюдо - фото крок 2
Зелень і часник подрібніть, овочі наріжте соломкою, цибуля - півкільцями.
шалго блюдо - фото крок 3
Для заправки з'єднайте масло, оцет, перець, цукор.
шалго блюдо - фото крок 4
Овочі посоліть і залийте заправкою, перемішайте, накрийте. Дайте настоятися салату кілька годин, можна залишити на ніч.
шалго блюдо - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти