Шалго блюдо
(покроковий рецепт з фото)
Шалгам - овочевий салат з казахської кухні, його зазвичай подають з пловом. Салат виходить смачний, соковитий і… обережно! він гострий! Шалгам повинен настоятися кілька годин, так він стає смачнішою.
Перед вами рецепт, як приготувати Шалгам, блюдо з казахської кухні. Приготувати його легко, нарізати овочі можна всього за 5 хвилин. Але салату необхідно дати настоятися кілька годин. Тому готувати Шалгам слід заздалегідь.
- Редька (dajkon) - 250 грам
- Морква - 1-2 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик (великий)
- Оцет 6% - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець червоний пекучий - За смаком
- Зелень - 1 пучок
Овочі та зелень вимийте, очистіть.
Зелень і часник подрібніть, овочі наріжте соломкою, цибуля - півкільцями.
Для заправки з'єднайте масло, оцет, перець, цукор.
Овочі посоліть і залийте заправкою, перемішайте, накрийте. Дайте настоятися салату кілька годин, можна залишити на ніч.
Смачного!