Серце відварне
(покроковий рецепт з фото)
Деякі господині недооцінюють багато субпродукти, такі як: серце, нирки, легені та ін. Але ж вони можуть стати основою для приготування смачних страв. Підкажемо, як приготувати серце відварене.
Дуже даремно деякі нехтують такими продуктом, як серце. Воно може стати основою для приготування вишуканих салатів, закусок, а також гарячих страв. Головне при їх приготуванні - це позбутися від своєрідного, не надто приємного запаху. Але це зовсім не складно, головне робити все правильно.
- Серце - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
1. Насамперед гарненько промиваємо серце, після чого кожне розрізаємо на дві частини і очищаємо від судин, знімаємо плівку, ще раз промиваємо всередині, вичищаємо кровні згустки. Кладемо в миску і заливаємо холодною водою, залишаємо серце на кілька годин.
2. У каструлю наливаємо воду. Ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння, після чого відправляємо туди шматочки серця. Чекаємо, коли закипить, а після цього варимо ще 10 хвилин, знімаємо піну.
3. Виймаємо серце, зливаємо воду, споліскуємо каструлю і знову наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Потім відправляємо в неї серце, солимо і перчимо, кладемо лавровий лист. Варимо на середньому вогні 1, 5-2 годину, обов'язково знімаємо піну. Вимикаємо вогонь і залишаємо серце остигати, не виймаючи його з каструлі. Після дістаємо його і використовуємо для приготування будь-яких страв або нарізаємо тонкими шматочками для бутербродів.