Рецепт Серце відварне фото

Серце відварне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Серце
Дієтичне харчування, Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Деякі господині недооцінюють багато субпродукти, такі як: серце, нирки, легені та ін. Але ж вони можуть стати основою для приготування смачних страв. Підкажемо, як приготувати серце відварене.

Дуже даремно деякі нехтують такими продуктом, як серце. Воно може стати основою для приготування вишуканих салатів, закусок, а також гарячих страв. Головне при їх приготуванні - це позбутися від своєрідного, не надто приємного запаху. Але це зовсім не складно, головне робити все правильно.

  • Серце - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
серце відварне - фото крок 1
1. Насамперед гарненько промиваємо серце, після чого кожне розрізаємо на дві частини і очищаємо від судин, знімаємо плівку, ще раз промиваємо всередині, вичищаємо кровні згустки. Кладемо в миску і заливаємо холодною водою, залишаємо серце на кілька годин.
серце відварне - фото крок 2
2. У каструлю наливаємо воду. Ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння, після чого відправляємо туди шматочки серця. Чекаємо, коли закипить, а після цього варимо ще 10 хвилин, знімаємо піну.
серце відварне - фото крок 3
3. Виймаємо серце, зливаємо воду, споліскуємо каструлю і знову наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Потім відправляємо в неї серце, солимо і перчимо, кладемо лавровий лист. Варимо на середньому вогні 1, 5-2 годину, обов'язково знімаємо піну. Вимикаємо вогонь і залишаємо серце остигати, не виймаючи його з каструлі. Після дістаємо його і використовуємо для приготування будь-яких страв або нарізаємо тонкими шматочками для бутербродів.

Схожі рецепти