Щи з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва відноситься до розряду класичних російських страв. Воно і смачне, і корисне.
Що може бути краще на обід в холодний зиязикай день, ніж тарілка наваристих щей з квасолею:) Наші предки знали толк в їжі - недарма цей рецепт користується популярністю століття. Щи з квасолею, приготовані за класичним рецептом і зігріють вас, і наситять, і зарядять енергією. Як все геніальне просто - так само простий і цей рецепт. Так що - не бійтеся ніяких труднощів і давайте готувати:)
- Яловичина - 400 грам (можна просто м'якоть, можна м'ясо на кісточці)
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Капуста - 300 грам
- Зелень - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1, 5-2 L

М'ясо миємо і можна відразу порізати на шматочки. Заливаємо водою і ставимо варити. Як закипить - знімаємо пінку. У киплячий бульйон додаємо заздалегідь замочену квасолю. Варимо приблизно 1 час.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до легкого золотистого кольору.

Чистимо моркву і нарізаємо дрібними кубиками.

Очищений картопля теж нарізаємо кубиками, тільки середнього розміру.

Капусту дрібно шаткуємо.

Додаємо всі овочі в бульйон, солимо і варимо хвилин 15-20. Щи готові. Перед подачею посипте нарізаною зеленню.