Щи без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.
Наваристі щі можуть бути і без картоплі. Не вірите? Тоді прямо зараз дивіться, як приготувати смачні і апетитні щі без картоплі на свіжій капусті. Всім господаркам на замітку!
Опис приготування:
Зазвичай щі готують з квашеної капусти. Але якщо ви не любитель кислого смаку, тоді спробуйте приготувати їх зі свіжої капусти. Я би сказала, що виходить навіть смачніше! Щоб приготувати борщ без картоплі, знадобиться невеликий качан капусти (або половинка великого), один або два кабачка, трохи морквини і цибулі (цибуля у мене був маленький, тому пішло цілих три штуки).
- Капуста - 500-800 грам
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 2-3 штук
- Кабачок - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Бульйон курячий або м'ясний - 2-3 літрів
- Спеції, зелень - За смаком
Поставте бульйон на вогонь, дайте йому закипіти.
Тим часом натріть моркву на крупній тертці.
Киньте в киплячий бульйон моркву.
Тим часом натріть моркву на крупній тертці.
Киньте в киплячий бульйон моркву.
Цибуля поріжте невеликими кубиками, додайте його до морквині в бульйон. Проваріть разом хвилин 5.
Тим часом, дрібно наріжте капусту. Закиньте в бульйон киплячий. Капуста, якщо вона молода і свіжа, звариться дуже швидко.
Поріжте кабачок кубиками і відправте в щі. Варіть хвилин 5-7.
Поріжте кабачок кубиками і відправте в щі. Варіть хвилин 5-7.
Додати сіль ŝi.
Потім додайте порізані кубиками помідори, і ще хвилин 5-7 варите.
Потім додайте порізані кубиками помідори, і ще хвилин 5-7 варите.
За бажанням додайте спецій або приправ (наприклад - сушені трави).
Перемішайте. Якщо все овочі готові, вимкніть вогонь і дайте щам настоятися хвилин 10-15 під кришкою.
Готові щі без картоплі подавайте з зеленню і хлібом. Смачного!