Салат з восьминогами в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати екзотичне і незвичайне блюдо з восьминогів! Таке блюдо я готую, коли немає часу возитися з інгредієнтами. Я розповім, як приготувати салат з восьминогами в розсолі.
Салатики з морепродуктів - взагалі моя улюблена страва з цілого спектра гастрономії. Мені здається, що складно зіпсувати салат, для якого вже заготовлені магазинні міні-осьминожки в розсолі. Цей рецепт відноситься до серії рецептів на швидку руку. І універсальний для будь-якого торжества!
- Міні-восьминоги - 8 штук
- Салатний мікс - 200 грам (рукола і інша улюблена зелень)
- Апельсини - 1 штука
- Оливки - 50 грам
- Перець чилі червоний - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Оцет бальзамічний - 20 мілілітрів
- Гірчиця зернова - 10 грам
- Перець чорний мелений - 5 грам
Зелень промиваємо під водою і залишаємо обсихати. Апельсин очищаємо, видаляємо з нього кісточки. Трохи цедри натираємо для пікантності смаку, а м'якоть нарізаємо середнього розміру шматочками. Змішуємо інгредієнти.
Тепер відкриваємо оливки, воду зливаємо. Рубаємо оливки дрібненько разом з перцем і часником. Кладемо інгредієнти в посуд, заливаємо оцтом і олією. До суміші додаємо сіль, спеції і гірчицю.
Заливаємо смачною заправкою листочки салату з апельсином і чилі. Салат майже готовий. Залишилося невелике доповнення!
Відкриваємо упаковку з маринованими восьминогами. Викладаємо маленькі тушки морепродуктів в салат, звільнивши від магазинного розсолу, який нам не знадобиться. Перемішуємо. Смачного!