Салат з свинячими вухами і огірком
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і апетитний салат можна приготувати з свинячих вух і свіжих огірків, подаючи його до столу до обіду або вечері. Не забувайте про соєвий соус і часник, без яких страва не буде настільки ароматним!
Свинячі вуха можна відварити заздалегідь і остудити, попередньо очистивши, щоб до приходу рідних або гостей швидко приготувати салат по-корейськи. Блюдо буде особливо смачним, якщо настоїться в холодильнику всю ніч, але не забувайте накривати ємність кришкою, щоб часниковий аромат не поширився і на інші продукти в холодильнику.
- Вухо свиняче - 1 штука
- Огірки свіжі - 2 штуки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Перець червоний гострий - 1 щіпка
- Цибуля зелена - 3-4 штук (стебла)
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Коріандр мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Свиняче ухо промийте і викладіть в казан або ківш, відваріть до готовності протягом 1-1, 5 годин. Якщо готуєте страву для більшої кількості людей, то придбайте два або три свинячих вуха.
Потім вийміть його з бульйону, сам бульйон вилийте, він вам більше не знадобиться. Зіскобліть вухо від бруду гострим ножем, промийте в холодній воді і остудіть. Якщо наріжете гарячим, то нарізка буде склеюватися між собою. Обов'язково охолодіть відварне свиняче вухо!
Тим часом промийте овочі у воді, зріжте хвостики і наріжте їх брусочками, висипаючи в миску або салатник.
Наріжте відварне свиняче вухо тонкими стрічками і додайте до огіркової нарізці.
Промийте свіжу петрушку і зелену цибулю, подрібніть, додайте в ємність разом зі спресованими очищеними зубчиками часнику, сіллю, гострим перцем і чорним перцем, меленим коріандром. Влийте рослинне масло, соєвий соус і акуратно все перемішайте. За бажанням ви можете додати 1 ç.l. 6% оцту, якщо любите страви з кислинкою.
Помістіть ємність з вмістом в холодильник мінімум на 1 час, щоб все просочилося часниковим ароматом.
Подавайте салат до столу охолодженим.