Салат з креветками і бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім сьогодні, як приготувати салат з креветками і бринзою в домашніх умовах. Смачний і ситний плучает салат. Обов'язково спробуйте! Я його подаю не в тарілках, а в лаваші - гості в захваті!
Звичайно, це дуже незвичайний рецепт приготування салату з креветками і бринзою, адже особисто я до цього кавун як составляющуу салатів ніде не зустрічала. Тому мені було вдойне цікаво готувати - що ж вийде з цього? Вийшов дуже смачний, по-літньому райдужний і красивий салат. Ось тільки цей самий кавун я в наступний раз не буду додавати - він там майже не відчувається, так навіщо ж платити більше? В іншому ж рецепт приголомшливий - спробуйте!
- Креветки - 500 грам
- Кавун - 200 грам (м'якоть)
- Яблука зелені - 200 грам
- Перець халапеньо - 1 штука
- Лимон - 1 штука (сік половини - для креветок, а сік другої половини лимона і цедра - в салат)
- Лук червоний - 1 штука
- Бринза - 100 грам
- Вершки - 150 грам (жирні, щоб їх можна було збити)
- Зелень - 0.5 пучка (половину - в салат, половину - в соус. Рекомендую брати кінзу і базилік)
- Спеції - За смаком
- Лаваш - 4 штуки (маленькі щільні коржики на кшталт такос)
1. Спочатку подрібнити і змішати цибулю, яблука, кавун, перець халапельо і сік і цедру половини лимона. Сюди ж - зелень. Перемішаємо. Окремо відварити і остудити креветки. Очистимо, смажена кожну лимонним соком і теж додамо в салат.
2. Для соусу збиваємо вершки, поки маса не збільшиться в об'ємі і не стане повітряної і пишною. Додамо тепер сюди Бринза, перемішаємо. Потім - зелень і спеції, і ще раз перемішати.
3. На кожен коржик викладаємо частину салату, і зверху - хмари з сирного крему. Смачного!