Салат з капустою і фенхелем
(покроковий рецепт з фото)
Є такий негласний закон кулінарії, що до важкого основної страви, наприклад, до смаженого м'яса, необхідно подавати салат зі свіжих овочів. А що, якщо трохи з'єднати ці дві страви в одному?
Не так давно я дізналася, як приготувати салат з капустою, фенхелем і беконом. Останнього інгредієнта буде зовсім небагато, але він зробить свою роботу. З ним добре поєднується солодкувата заправка. І до цього не забудьте додати хрустку основу з незвичайними нотками фенхеля. Дуже оригінальний салат вийшов.
- Червонокачанна капуста - 0, 5 штуки
- Фенхель - 1 штука
- Зелена цибуля, перо - 3 штуки
- Бекон - 3 скибочки
- Майонез - 50 мілілітрів
- Винний червоний оцет - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Білу частину фенхеля нарубати тонкими півкільцями. 1/3 листя подрібніть для заправки.
2. Капусту наріжте тонкою соломкою.
3. Лук наріжте кільцями.
4. Бекон обсмажте пару хвилин на сковороді-гриль до золотистої скоринки, потім все наріжте.
5. Перемішайте в салатниці цибулю, капусту, бекон і фенхель.
6. Зробіть заправку. Змішайте листя фенхеля з майонезом, оцтом, медом, перцем і сіллю.
7. Заправте салат. Перемішайте. Смачного!