Салат «Glexurad»
(покроковий рецепт з фото)
Глехурад - салат зі звичайнісіньких овочів, який перетворюється в неймовірно смачна страва завдяки незвичайній заправці. Цей салат належить до грузинської кухні? пікантною і неймовірно смачною.
Салат "глехурад" є традиційним грузинським блюдом. Він виходить особливим завдяки горіховою заправці і приправі хмелі-сунелі, яка надає йому дуже приємний аромат. Як правило, цей салат подають з лавашем і сиром, а також до будь-якого м'яса в якості гарніру. Також цей салат є відмінним варіантом легкого вечері. За бажанням можете посипати готовий салат кунжутом або рубаними горіхами.
Ну що ж, дивіться, як приготувати салат "глехуард" .
- Горіхи волоські - 40-50 грам
- Помідори - 200-300 грам
- Огірки - 200-250 грам
- Перець солодкий - 100-150 грам
- Лук червоний - 50-80 грам
- Салат - 100-150 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Білий винний оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - За смаком

1. Часник розітріть в ступці, додайте волоські горіхи, сіль, хмелі-сунелі і ретельно розмішайте. Додайте білий винний оцет і добре змішайте.

2. Наріжте огірки, помідори, перець і червоний лук. Змішайте овочі і заправте раніше приготовленої заправкою. Залиште на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

3. Викладіть всі інгредієнти на листя салату. Додайте за бажанням трохи зелені. Смачного!