Рулет із філе індички
(покроковий рецепт з фото)
Святковий, смачний і оригінальний, цей рулет з філе індички в домашніх умовах стане гідною прикрасою будь-якого застілля! поєднання рису, ягід, бекону і індички - ви ще такого не пробували!
Як і будь-який птах, індичка мені завжди здавалася кілька сухуватою. Щоб все-таки зробити її смачною і тане в роті, я в цій страві об'єднала відразу два прийоми: додала соковиті ягоди і жирний бекон! Вийшло блюдо вище всяких похвал! А як приготувати рулет з філе індички, я зараз розповім!
- Мал - 100 грам
- Журавлина - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Філе індички - 900 грам
- Бекон - 200 грам (приблизно 6-8 смужок, в завістімості від отриманої довжини рулету)
- Вода - 200 грам (для готування рису)
- Luk-salotų - 1 штука(1 стебло)
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Спочатку зробимо начинку. Для цього на вершковому маслі обсмажити заздалегідь відварений рис з подрібненою цибулею-шалот і журавлиною. Коли журавлина пустить сік, а рис стане трохи рум'яним, вливаємо воду, зменшимо вогонь. Тушкуємо до готовності рису, додавши спеції і зелень за смаком. Потім охолоджуємо цю суміш.
2. Філе індички відбиваємо, натираємо сіллю і спеціями. Повинен вийти довгий шматок або кілька маленьких - в будь-якому випадку, рівномірно по центру розкладаємо наш рис, звертаємо все в рулет. Скріплюємо краю зубочистками.
3. У мене вийшло два пузатенький рулету ось приблизно такого вигляду. Поверх індички викладаємо бекон. Далі загортаємо акуратно блюдо в фольгу, відправляємо в духовку.
4. При температурі в 175 градусів в духовці я запікала 40 хвилин, потім зняла фольгу і дозволила підсмажитися верхнього шару ще 10 хвилин. Ось таке вийшло блюдо.
5. Коли трохи охолоне, нарізаємо гострим ножем і подаємо до столу!