Різотто з копченою грудинкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу представити вашій увазі дуже просте, смачне і швидке в приготуванні блюдо. Все готується в одній сковороді.
Блюдо готується в одній сковороді за півгодини. Починаємо з обсмажування цибулі і грудинки, потім додаємо рис і бульйон. Тушкуємо і все!
- Мал - 2 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Грудинка копчена - 200 грам
- Бульйон м'ясний - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 грам
- Перець чорний мелений - 1 грам
Очистіть цибулю. Наріжте його дрібно. На сковороду додайте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю до прозорості.
Копчену грудинку нарізати дрібно.
Додайте нарізану грудинку до цибулі. Обсмажте 3 хвилини.
Додайте сирої рис. Перемішайте рис так, щоб масло повністю розійшлося по рису і буквально кожна рісинки покрилася маслом. Додавати його більше в Сковорода не будемо.
Влийте 1, 5 Половникова Boulogne. Перемішайте. Бульйон сильно закипить. Зменшіть вогонь до мінімального і млоїте рис під кришкою, періодично помішуючи.
Якщо вода увариться, а рис ще буде сирим, влийте ще бульйону або води і тушкуйте. Вливаючи бульйон пам'ятайте, щоб рис не повинен плавати в бульйоні як в супі. Бульйон лише злегка робить рис рідким. Бульйон зазвичай я підливаю близько 4 раз. Після 2 рази рісотто можна посолити, поперчити, додати улюблених спецій і приправ на ваш вибір.