Рецепт Різотто з копченою грудинкою фото

Різотто з копченою грудинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Мал , Бекон , Довгозерний рис
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Легка вечеря
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Хочу представити вашій увазі дуже просте, смачне і швидке в приготуванні блюдо. Все готується в одній сковороді.

Опис приготування:

Блюдо готується в одній сковороді за півгодини. Починаємо з обсмажування цибулі і грудинки, потім додаємо рис і бульйон. Тушкуємо і все!

  • Мал - 2 склянки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Грудинка копчена - 200 грам
  • Бульйон м'ясний - 600 мілілітрів
  • Сіль - 1 грам
  • Перець чорний мелений - 1 грам
різотто з копченою грудинкою - фото крок 1
Очистіть цибулю. Наріжте його дрібно. На сковороду додайте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю до прозорості.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 2
Копчену грудинку нарізати дрібно.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 3
Додайте нарізану грудинку до цибулі. Обсмажте 3 хвилини.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 4
Додайте сирої рис. Перемішайте рис так, щоб масло повністю розійшлося по рису і буквально кожна рісинки покрилася маслом. Додавати його більше в Сковорода не будемо.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 5
Влийте 1, 5 Половникова Boulogne. Перемішайте. Бульйон сильно закипить. Зменшіть вогонь до мінімального і млоїте рис під кришкою, періодично помішуючи.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 6
Якщо вода увариться, а рис ще буде сирим, влийте ще бульйону або води і тушкуйте. Вливаючи бульйон пам'ятайте, щоб рис не повинен плавати в бульйоні як в супі. Бульйон лише злегка робить рис рідким. Бульйон зазвичай я підливаю близько 4 раз. Після 2 рази рісотто можна посолити, поперчити, додати улюблених спецій і приправ на ваш вибір.

Схожі рецепти