Рецепт Різотто з копченою грудинкою фото

Різотто з копченою грудинкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Крупи, Мал, Бекон, Довгозерний рис
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Легка вечеря
Гарячі страви, Різотто

Хочу представити вашій увазі дуже просте, смачне і швидке в приготуванні блюдо. Все готується в одній сковороді.

Блюдо готується в одній сковороді за півгодини. Починаємо з обсмажування цибулі і грудинки, потім додаємо рис і бульйон. Тушкуємо і все!

  • Мал - 2 склянки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Грудинка копчена - 200 грам
  • Бульйон м'ясний - 600 мілілітрів
  • Сіль - 1 грам
  • Перець чорний мелений - 1 грам
різотто з копченою грудинкою - фото крок 1
Очистіть цибулю. Наріжте його дрібно. На сковороду додайте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю до прозорості.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 2
Копчену грудинку нарізати дрібно.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 3
Додайте нарізану грудинку до цибулі. Обсмажте 3 хвилини.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 4
Додайте сирої рис. Перемішайте рис так, щоб масло повністю розійшлося по рису і буквально кожна рісинки покрилася маслом. Додавати його більше в Сковорода не будемо.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 5
Влийте 1, 5 Половникова Boulogne. Перемішайте. Бульйон сильно закипить. Зменшіть вогонь до мінімального і млоїте рис під кришкою, періодично помішуючи.
різотто з копченою грудинкою - фото крок 6
Якщо вода увариться, а рис ще буде сирим, влийте ще бульйону або води і тушкуйте. Вливаючи бульйон пам'ятайте, щоб рис не повинен плавати в бульйоні як в супі. Бульйон лише злегка робить рис рідким. Бульйон зазвичай я підливаю близько 4 раз. Після 2 рази рісотто можна посолити, поперчити, додати улюблених спецій і приправ на ваш вибір.

Схожі рецепти