Рис з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і корисна каша, яка відмінно підійде для дітей. Пропоную уважно вивчити детальний рецепт, як приготувати рис з чорносливом, і зробити його будинку. Цікавий рецепт для всієї родини!
Для приготування такої каші можна використовувати різні сухофрукти або навіть свіжі ягоди. Навіть тим, хто не особливо любить рис, така каша буде до вподоби. Виглядає вона цікаво і яскраво. Для приготування потрібні: Мал, гарбуз, чорнослив, чорнослив, родзинки і цукор.
- Мал - 200 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Олія - 30 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Беремо всі інгредієнти для приготування каші.
2. Чорнослив промиваємо, потім заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин.
3. Рис промиваємо до того, як вода буде прозорою, після чого відкидаємо його на друшляк.
4. Чорнослив також відкидаємо на друшляк, щоб з нього пішла вся зайва волога.
5. Чорнослив витираємо-обсушуємо паперовим рушником, після чого нарізаємо невеликими шматочками.
6. У каструлю наливаємо воду і насипаємо рис, варимо до повного випаровування води, весь час помішуючи. Як тільки випарується вода, наливаємо молоко, додаємо масло, цукор і нарізаний чорнослив. Варимо кілька хвилин, після чого перекладаємо в тарілку і посипаємо корицею.