Рис ризотто
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати рис різотто. Це буде креязикай рис з приголомшливими грибочками портобелло або коричневими печерицями. Також знадобиться курячий або овочевий бульйон.
Після 25 хвилин рис буде трохи недоварений, креязикай. Так і передбачено за рецептом. Але якщо вам хочеться проварити рис ще, залиште його на 30 хвилин або навіть більше.
Подавайте рис з тертим пармезаном і зеленню.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Гриби - 500 грам (портобелло або печериці)
- Бульйон овочевий - 1, 8 L (або курячий)
- Свіжий чебрець - 1 пучок
- Лавровий лист - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рис різотто - 230 грам
- Біле сухе вино - 90 мілілітрів
- Маскарпоне - 40 грам
- Пармезан - 40 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком (для сервіровки)
Гриби очистіть і відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки складіть в каструлю, залийте бульйоном, додайте чебрець, соєвий соус і лавровий лист, vskipyatite.
Готуйте бульйон 30 хвилин. Тим часом порізані дрібно капелюшки обсмажте на олії з подрібненим луком. Додайте туди рис і вершкове масло, готуйте пару хвилин, помішуючи. Потім влийте вино і дайте йому википіти.
Тепер починайте вливати до рису бульйон, по полкружки. Чекайте, поки бульйон вбереться перед тим, як додати ще. В цілому готуйте рис з бульйоном хвилин 25-30, приправити сіллю, поперчіть. В кінці додайте обидва види сиру, перемішайте. От і все, можна подавати.