Рецепт Рис ризотто фото

Рис ризотто
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Різотто
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тут я покажу, як приготувати рис різотто. Це буде креязикай рис з приголомшливими грибочками портобелло або коричневими печерицями. Також знадобиться курячий або овочевий бульйон.

Опис приготування:

Після 25 хвилин рис буде трохи недоварений, креязикай. Так і передбачено за рецептом. Але якщо вам хочеться проварити рис ще, залиште його на 30 хвилин або навіть більше.

Подавайте рис з тертим пармезаном і зеленню.

  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Гриби - 500 грам (портобелло або печериці)
  • Бульйон овочевий - 1, 8 L (або курячий)
  • Свіжий чебрець - 1 пучок
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Рис різотто - 230 грам
  • Біле сухе вино - 90 мілілітрів
  • Маскарпоне - 40 грам
  • Пармезан - 40 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком (для сервіровки)
рис різотто - фото крок 1
Гриби очистіть і відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки складіть в каструлю, залийте бульйоном, додайте чебрець, соєвий соус і лавровий лист, vskipyatite.
рис різотто - фото крок 2
Готуйте бульйон 30 хвилин. Тим часом порізані дрібно капелюшки обсмажте на олії з подрібненим луком. Додайте туди рис і вершкове масло, готуйте пару хвилин, помішуючи. Потім влийте вино і дайте йому википіти.
рис різотто - фото крок 3
Тепер починайте вливати до рису бульйон, по полкружки. Чекайте, поки бульйон вбереться перед тим, як додати ще. В цілому готуйте рис з бульйоном хвилин 25-30, приправити сіллю, поперчіть. В кінці додайте обидва види сиру, перемішайте. От і все, можна подавати.

Схожі рецепти