Ризотто в лаваше
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів різотто - безліч. Ми приготуємо класичне, без добавок, але подамо його у лаваші, вийде не гаряче блюдо, а щось на зразок закуски. Можна взяти з собою на роботу, на природу.
Ніжний вершковий рис, просочений білим вином, бульйоном і вершками, з додаванням витриманого пармезану - це просто дуже смачне блюдо. Щіпка сушених білих грибів надає різотто неповторний смак і аромат!
- Luk-salotų - 1 штука
- Рис арборіо - 1 Склянка
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Бульйон - 2 склянки
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Пармезан тертий - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Лаваш - 1 штука
Лук наріжте і обсмажте на оливковій олії
Додайте рис, обсмажуйте близько 5 хвилин. Кожна рісинки повинна просочитися маслом.
Додайте вино, тушкуйте пару хвилин. Додайте бульйон. Додати сіль. Від себе я додала трохи білих сушених грибів. Додати сіль.
Варіть на невеликому вогні, поки рідина практично не випарується. Не забудьте посолити. Потім додайте вершкове масло.
Влийте вершки, доведіть до кипіння. Викласти пармезан, перемішайте. Накрийте кришкою і приберіть з вогню. Дайте настоятися.
Викладіть порцію різотто на лаваш, загорніть і подавайте! Смачного!