Риба по-французьки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Риба, запечена під соусом бешамель - це вічна нестаріюча класика, геніальна простота, торжество шлунка над розумом! Рецепт риби по-французьки в духовці - для вас!
Зараз важко повірити, що ще 20 років тому для більшості росіян рецепт приготування риби по-французьки в духовці асоціювався з розмороженої тріскою, великою кількістю ріпчастої цибулі, картоплі, жирного покупного майонезу і тертого "костромського" сиру. Усе, що під майонезом, вважалося французьким. Все французьке мало на увазі майонез…
На щастя, сьогодні ми знаємо, що майонез - холодний соус, який ніколи не піддається термічній обробці. А ось бешамель на відміну від нього ідеально підходить для запікання. Цей класичний французький соус на основі вершкового масла, борошна і молока на відміну від емульгованих майонезу не звертати при нагріванні, а утворює ніжне суфле - тому практично будь-яка риба, м'ясо і овочі під соусом бешамель перетворюються в справжній делікатес.
Для цієї страви рекомендую вам сьомгу або форель - ніжна червона риба для нього підходить ідеально. А крім риби і соусу вам більше нічого і не знадобиться - крім гарного настрою, зрозуміло.
- Червона риба - 800 грам
- Молоко - 3 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
Подавати гарячою - з гарніром або без. Смачного!