Рецепт Риба по-французьки в духовці фото

Риба по-французьки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти , Червона риба
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Риба, запечена під соусом бешамель - це вічна нестаріюча класика, геніальна простота, торжество шлунка над розумом! Рецепт риби по-французьки в духовці - для вас!

Опис приготування:

Зараз важко повірити, що ще 20 років тому для більшості росіян рецепт приготування риби по-французьки в духовці асоціювався з розмороженої тріскою, великою кількістю ріпчастої цибулі, картоплі, жирного покупного майонезу і тертого"Костромського" сиру. Усе, що під майонезом, вважалося французьким. Все французьке мало на увазі майонез…

На щастя, сьогодні ми знаємо, що майонез - холодний соус, який ніколи не піддається термічній обробці. А ось бешамель на відміну від нього ідеально підходить для запікання. Цей класичний французький соус на основі вершкового масла, борошна і молока на відміну від емульгованих майонезу не звертати при нагріванні, а утворює ніжне суфле - тому практично будь-яка риба, м'ясо і овочі під соусом бешамель перетворюються в справжній делікатес.

Для цієї страви рекомендую вам сьомгу або форель - ніжна червона риба для нього підходить ідеально. А крім риби і соусу вам більше нічого і не знадобиться - крім гарного настрою, зрозуміло.

  • Червона риба - 800 грам
  • Молоко - 3 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
риба по-французьки в духовці - фото крок 1
Підготувати рибу: випатрати, видалити голову і хвіст, вимити й обсушити. Зняти шкіру і відокремити філе від кісток.
риба по-французьки в духовці - фото крок 2
Нарізати філе на порційні шматочки.
риба по-французьки в духовці - фото крок 3
Укласти в змащену маслом форму для запікання. Посолити, поперчити.
риба по-французьки в духовці - фото крок 4
У сковороді або сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати борошно і швидко перемішати, щоб не було грудок.
риба по-французьки в духовці - фото крок 5
Тонкою цівкою влити гаряче молоко, продовжуючи помішувати соус віночком або лопаткою.
риба по-французьки в духовці - фото крок 6
Коли соус трохи загусне, вимкнути вогонь. Додати сіль і мускатний горіх, перемішати.
риба по-французьки в духовці - фото крок 7
Залити рибу соусом і відправити в розігріту до 180С духовку на 15-20 хвилин.
Подавати гарячою - з гарніром або без. Смачного!

Схожі рецепти