Риба по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Так готують рибу у французькому місті Гренобль. Думаю, така форель під соусом"grenobloise" з вершкового масла з каперсами, петрушкою і лимона не залишить вас байдужими.
Французький Гренобль (до речі, побратим нашого Іркутська) розташований на південному заході Франції і є центром історичної області Дофіне. Кухня Гренобля ввібрала в себе традиції німецької, італійської та прованської кулінарії. Поїсти в цьому місті люблять і готувати, звичайно, вміють.
Якщо у французькому ресторані вам запропонують якийсь дотримувалися "по-Гренобльському", то швидше за все це буде означати, що його подадуть під соусом з засмаженого вершкового масла, каперсів, петрушки і лимона. Дізнавшись, як приготувати рибу по-французьки під таким соусом, ви переконаєтеся, що зробити це зовсім нескладно!
А смак… Ну, це потрібно пробувати. Думаю, ви залишитеся задоволені.
- Лосось - 800 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 0, 5 склянки
- Лимон - 1 штука
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Невеликий пучок петрушки - 1 штука