Рецепт Риба по-французьки фото

Риба по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти , Лимон
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Так готують рибу у французькому місті Гренобль. Думаю, така форель під соусом"grenobloise" з вершкового масла з каперсами, петрушкою і лимона не залишить вас байдужими.

Опис приготування:

Французький Гренобль (до речі, побратим нашого Іркутська) розташований на південному заході Франції і є центром історичної області Дофіне. Кухня Гренобля ввібрала в себе традиції німецької, італійської та прованської кулінарії. Поїсти в цьому місті люблять і готувати, звичайно, вміють.

Якщо у французькому ресторані вам запропонують якийсь дотримувалися"по-Гренобльському" , то швидше за все це буде означати, що його подадуть під соусом з засмаженого вершкового масла, каперсів, петрушки і лимона. Дізнавшись, як приготувати рибу по-французьки під таким соусом, ви переконаєтеся, що зробити це зовсім нескладно!

А смак… Ну, це потрібно пробувати. Думаю, ви залишитеся задоволені.

  • Лосось - 800 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Невеликий пучок петрушки - 1 штука
риба по-французьки - фото крок 1
Обробити рибу: зняти шкіру, випатрати, вимити. Відрізати голову і хвіст, відокремити філе від кісток.
риба по-французьки - фото крок 2
Нарізати філе на шматочки, скласти в контейнер або інший посуд і залити молоком.
риба по-французьки - фото крок 3
Лимон очистити від шкірки (білу частину теж видалити) і мембран, м'якоть нарізати невеликими шматочками.
риба по-французьки - фото крок 4
Петрушку вимити, обсушити і дрібно нарізати.
риба по-французьки - фото крок 5
Шматочки риби обваляти в борошні і швидко обсмажити в добре розігрітому оливковому маслі - по 2-3 хвилини з кожного боку.
риба по-французьки - фото крок 6
Рибу викласти на тарілку, накрити кришкою або фольгою. У тій же сковороді розтопити вершкове масло і нагрівати кілька хвилин. Як тільки масло почне міняти колір на коричневий, всипати петрушку, подрібнені каперси і шматочки лимона. Перемішати, полити рибу соусом і відразу подати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти