Рецепт піти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати піту, оригінальну булочку з кишенею усередині, яку можна розрізати і використовувати в якості основи для бутербродів, закусок, салатів або ситних перекусів.
З даної кількості тесту виходить 16 яма, тому можете сміливо зменшити інгредієнти вдвічі. Піту можна начинити салатом, обсмаженої куркою з грибами, свіжими овочами, тертим сиром або сиром, варіантів начинки дуже багато! Крім того, такі булочки можна подати як хліба до перших страв. Рекомендую начиняти піти за кілька хвилин до подачі, щоб вони занадто НЕ розмокнули (у тому випадку, якщо начинка волога). Крім того, ви можете приготувати піти розміром 20 см, їх теж можна начинити і подати на стіл.
- Пшеничне борошно - 640 грам
- Сіль - 10 грам
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Вода (28-30° С) - 400 грам
- Цукор / мед - 15 грам
- Рослинна олія - 50 грам
1. Замісити базове дріжджове тісто, дайте йому підійти протягом 1 годину, після чого двічі складіть втричі і залиште ще на 20 хвилин. На рясно присипаної борошном поверхні розтягніть тісто в прямокутник.
2. Розділіть прямокутник на 8 однакових частин. З кожної частини сформуйте кульку, підгинаючи краю тесту вниз. Викладіть кульки на присипану борошном поверхню і накрийте зверху плівкою. Дайте тесту відпочити протягом 10 хвилин.
3. Кожна кулька розкачайте в коло товщиною не більше 3-4 мм. Перенесіть коржі на папір для випічки з силіконовим шаром, накрийте серветкою і залиште на 10-15 хвилин.
4. Розігрійте деко в духовці при температурі 250 градусів, після чого перенесіть на нього заготовки з тіста. Випікайте піти при температурі 250 градусів 8-10 хвилин.
5. Готові піти остудіть на решітці, складіть в миску і накрийте рушником. Розріжте піту і начините овочами, м'ясом і зеленню. Відразу подайте. Смачного!