Рецепт лазаньї з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ситне гаряче блюдо лазіння має безліч варіацій. Але вона обов'язково складається з трьох речей: основа - з тіста, начинка і соус. Другу складову міняти можна постійно. Так я і вчинила.
Цього разу я розповім вам рецепт лазаньї з овочами. Вам знадобиться 6 готових листів і багато сиру, щоб повторити справжній смак Італії. Обов'язково самі зробіть соус. Сюди найкраще підійде "бешамель" . Блюдо яскраве і незвичайне, хоча готується просто і не забирає багато часу.
- Овочі - 350 грам (заморожена суміш)
- Вершкове масло - 15 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Лист лазаньї - 6 штук
- Помідор - 3 штуки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Паприка - За смаком
- Сіль - За смаком
Суміш овочів тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, помішуючи. Потім додайте нарізані кубиками помідори. Через хвилину вимкніть плиту.
Зробіть соус. У сковороді розтопіть масло. Додайте до нього борошно. Помішуйте масу на вогні протягом 1-ої хвилини. Потім влийте молоко. Варіть соус, помішуючи, до потрібної густоти. Додайте сіль за смаком.
Тепер зберіть лазанью. На дно форми для випічки викладіть 2 список. Змастіть його соусом, а потім розподіліть половину овочів.
Далі натріть 1/3 сиру на крупній тертці.
Потім викладіть ще 2 листи лазаньї. Розподіліть частина соусу і овочі, що залишилися. Натріть ще сиру. Зверху покладіть знову 2 список, залишився сир і паприку.
Запікайте лазанью 30 хвилин при 180 градусах в духовці. Смачного!