Равіолі з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Приготовлені своїми руками равіолі з моцарелою внесуть різноманітність у ваш щоденний раціон. Зручно, що равіолі можна заготовити про запас, заморозити, а потім відварити в разі потреби.
Рецепт равіолі з моцарелою наступний:
1. Спочатку зробимо начинку. Для цього в маленькій мисці змішуємо терту моцарелу, 2 яйця, сіль і перець. Ретельно перемішуємо до утворення гладкої, пастоподібної консистенції. Поставте начинку в холодильник, а поки займемося тестом.
2. Робимо тісто. Для цього збиваємо 2 яйця у великій мисці за допомогою вилки, додаємо воду, масло і сіль. Змішуємо до однорідності.
3. Додаємо в тісто 1 склянка борошна. Виделкою перемішуємо до однорідності. Потім, поступово додаючи борошно, що залишилося, замішуємо тісто.
4. Як тільки тісто стане досить щільним, дістаємо його з миски і 10 хвилин месім на робочій поверхні, присипаної борошном. Тісто має вийти дуже еластичним.
5. Тонко розгортає тісто (до товщини приблизно в половину сантиметра) за допомогою качалки.
6. Вирізаємо (це можна зробити склянкою) кола з тіста. Беремо столову ложку начинки, кладемо в центр круглої коржі, приклеюємо краї. Є й альтернативний варіант: якщо у вас є спеціальна форма для розрізання равіолі, то завдання спрощується, т.К. Досить просто покласти розкатаний млинець тесту не формочку, зверху викласти начинку, і потім одним махом вирізати все равіолі.
7. Отже, равіолі зліплені (або вручну, або за допомогою спеціальної формочки). Тепер залишається покласти їх в каструлю з киплячою водою і відварити до готовності (5-6 хвилин). Варіть стільки, скільки з'їсте відразу ж, інші можете заморозити.
Равіолі з моцарелою готові. Подавати їх рекомендую з яким-небудь соусом. Смачного!
- Борошно - 400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина в тесті, половина в начинку)
- Яйця - 4 штуки(2 в тісто, 2 в начинку)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Вода - 120 мілілітрів
- Сир моцарела - 500 грам
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Спочатку зробимо начинку. Для цього в маленькій мисці змішуємо терту моцарелу, 2 яйця, сіль і перець. Ретельно перемішуємо до утворення гладкої, пастоподібної консистенції. Поставте начинку в холодильник, а поки займемося тестом.
2. Робимо тісто. Для цього збиваємо 2 яйця у великій мисці за допомогою вилки, додаємо воду, масло і сіль. Змішуємо до однорідності.
3. Додаємо в тісто 1 склянка борошна. Виделкою перемішуємо до однорідності. Потім, поступово додаючи борошно, що залишилося, замішуємо тісто.
4. Як тільки тісто стане досить щільним, дістаємо його з миски і 10 хвилин месім на робочій поверхні, присипаної борошном. Тісто має вийти дуже еластичним.
5. Тонко розгортає тісто (до товщини приблизно в половину сантиметра) за допомогою качалки.
6. Вирізаємо (це можна зробити склянкою) кола з тіста. Беремо столову ложку начинки, кладемо в центр круглої коржі, приклеюємо краї. Є й альтернативний варіант: якщо у вас є спеціальна форма для розрізання равіолі, то завдання спрощується, т.К. Досить просто покласти розкатаний млинець тесту не формочку, зверху викласти начинку, і потім одним махом вирізати все равіолі.
7. Отже, равіолі зліплені (або вручну, або за допомогою спеціальної формочки). Тепер залишається покласти їх в каструлю з киплячою водою і відварити до готовності (5-6 хвилин). Варіть стільки, скільки з'їсте відразу ж, інші можете заморозити.
Равіолі з моцарелою готові. Подавати їх рекомендую з яким-небудь соусом. Смачного!