Простий рецепт маффінів
(покроковий рецепт з фото)
Тут я вам розповім простий рецепт маффінів з чорничної начинкою. Це справжня класика. Ви зможете порадувати свою сім'ю смачною випічкою до чаю, яка готується буквально за півгодини. Пробуйте!
Якщо для приготування ви будете використовувати заморожену чорницю, то її не обов'язково розморожувати. Але краще буде трохи обваляти її в крохмалі, щоб вона не дала дуже багато води тесту при випічці.
Якщо використовувати міксер для замісу тіста, то маффіни можна приготувати хвилин за 30.
- Борошно - 360 грам
- Цукор - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 75 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 230 мілілітрів
- Ванільний цукор або екстракт - За смаком
- Чорниця - 300 грам (свіжа або заморожена)
1
Розігрійте духовку до 200 З °. У формочку для маффінів (в мене на 18 штук) покладіть паперові формочки.
2
У великій мисці збийте разом борошно, цукор, розпушувач і сіль. Розм'якшіть масло міксером чи виделкою. Додайте масло, яйця, молоко і ваніль. Все добре збийте. Акуратно покладіть чорницю і перемішайте лопаткою.
3
Розкладіть тісто в готові формочки, наповнюючи кожну приблизно на 3/4. Має вийти від 16 до 18 кексів. При бажанні посипте верх кожного кексу цукром.
4
Випікайте від 20 до 25 хвилин або поки зубочистка не виходитиме з тіста сухою. Вийміть кекси з форми і остудити на решітці. Смачного!