Простий рецепт маффінів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 18
Час приготування: 30 хв.
Тут я вам розповім простий рецепт маффінів з чорничної начинкою. Це справжня класика. Ви зможете порадувати свою сім'ю смачною випічкою до чаю, яка готується буквально за півгодини. Пробуйте!
Опис приготування:
Якщо для приготування ви будете використовувати заморожену чорницю, то її не обов'язково розморожувати. Але краще буде трохи обваляти її в крохмалі, щоб вона не дала дуже багато води тесту при випічці.
Якщо використовувати міксер для замісу тіста, то маффіни можна приготувати хвилин за 30.
- Борошно - 360 грам
- Цукор - 120 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 75 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 230 мілілітрів
- Ванільний цукор або екстракт - За смаком
- Чорниця - 300 грам (свіжа або заморожена)
1
Розігрійте духовку до 200 З °. У формочку для маффінів (в мене на 18 штук) покладіть паперові формочки.
2
У великій мисці збийте разом борошно, цукор, розпушувач і сіль. Розм'якшіть масло міксером чи виделкою. Додайте масло, яйця, молоко і ваніль. Все добре збийте. Акуратно покладіть чорницю і перемішайте лопаткою.
3
Розкладіть тісто в готові формочки, наповнюючи кожну приблизно на 3/4. Має вийти від 16 до 18 кексів. При бажанні посипте верх кожного кексу цукром.
4
Випікайте від 20 до 25 хвилин або поки зубочистка не виходитиме з тіста сухою. Вийміть кекси з форми і остудити на решітці. Смачного!