Простий рецепт дерунів
(покроковий рецепт з фото)
Ви шукаєте, як приготувати простий рецепт дерунів? Вам сюди! Все дуже просто! мені, наприклад, дуже подобається готувати деруни з картоплі, з додаванням цибулі, муки і яєць.
Деруни, смажені на невеликій кількості оливкової або рослинного масла, виходять дуже апетитними і хрусткими. Якщо ж ви дотримуєтеся дієти, то пропоную вам замінити звичайне борошно крохмалем. Це жодним чином не вплине на смак дерунів. Подають деруни зі сметаною або грибним соусом.
- Картопля - 2 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Крем - За смаком
Для початку очистіть картопля від шкірки і натріть на дрібній тертці. Відіжміть картопля, щоб позбавиться від зайвої рідини. В картопля додайте тертий лук, яйця, борошно або крохмаль (деякі додають манку), сіль і спеції за смаком. Всі інгредієнти добре перемішайте.
Сковороду розігрійте на середньому вогні і змастіть оливковою або рослинним маслом. Викладайте тісто столовою ложкою на сковороду ложкою. Готуйте деруни по пару хвилини з кожного боку, щоб вони подрумянились. Подавайте деруни гарячими зі сметаною. Смачного!