Соус для дерунів
(покроковий рецепт з фото)
Соус для дерунів на основі сметани відмінно підходить до будь-яких страв на основі картоплі. Він підкреслить смак хрустких ароматних картопляних коржів, а також відвареної або смаженої картоплі. Замінивши сметану майонезом, соус вийде менш жирним і важким для шлунка. А також ніжний соус дуже смачно вживати з солоними домашніми сухариками.
Сметанно-цибулевий соус для дерунів приготувати зовсім нескладно. Потрібно всього лише подрібнити цибулю, злегка перетерти його з перцем і сіллю і змішати зі сметаною. Після 20 хвилин в холодильнику ніжний соус готовий. Крім дерунів, дуже добре поєднується з іншими стравами з картоплі, а також з сухариками, чіпсами або тортілья. Смачного!
- Крем - 0, 5 склянки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - 5-6 штук
Промийте зелену цибулю під проточною водою, промокніть паперовим рушником, прибравши зайву вологу, і дрібно наріжте гострим ножем.
Візьміть 5-6 горошин суміші перців, покришите їх в ступці, за допомогою ложки або широким лезом ножа.
Лук змішайте разом з сіллю і сумішшю перців. Постарайтеся натискати ложкою при розмішуванні - так цибулю перетреться зі спеціями і пустить трохи соку.
Влийте сметану в лук зі спеціями, старанно розмішайте і поставте в холодильник на 20 хвилин. Соус для дерунів готовий!