Профітролі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що з заварного тесту завжди робляться смачні солодкі тістечка. Але я пропоную змінити цей підхід і приготувати профітролі з м'ясом. Це незвичайна і оригінальна закуска!
Таку закуску можна подати як в холодному, так і в гарячому вигляді. На столі вони завжди будуть виглядати нарядно і дуже святково. За бажанням в начинку можна додати гриби або сир.
- Молоко - 100 грам
- Вода - 100 грам
- Борошно - 170 грам
- Яйце - 4-5 штук
- Фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 80 грам
- Вершки 20% - 50 грам
Для приготування заварного тіста з'єднайте воду, молоко і вершкове масло. Доведіть до кипіння.
У киплячу масу всипати борошно і швидко все перемішайте, щоб мука добре заварилася. Тісто остудіть до кімнатної температури.
Потім введіть по одному всі яйця, щоб тісто вийшло еластичним. На деко для випічки відсадити за допомогою кондитерського мішка невеликі профитроли. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин.
Для начинки обсмажте фарш з цибулею. Додайте за смаком сіль і спеції.
Влийте вершки і тушкуйте протягом 5-7 хвилин. Готову начинку трохи остудіть.
Остигнули профитроли надріжте збоку і наповніть начинкою.
Смачного!