Рецепт Полуниця консервована фото

Полуниця консервована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Роздільне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Якщо ви не тільки любите полуницю, але і намагаєтеся робити домашні заготовки максимально корисними - цей рецепт для вас! Як законсервувати полуницю, зберігши її смак, аромат і максимум вітамінів, ви дізнаєтеся з цього рецепта.

Опис приготування:

Рецепт приготування консервованої полуниці дуже простий, а варіантів її використання маса - цілими ягодами можна прикрашати домашні торти, тістечка і десерти, начиняти пиріжки і вареники, а подрібнені використовувати для прошарку коржів, приготування мусів, желе, коктейлів. Крім того, коли взимку ви відкриєте баночку такої полуниці, вдихнете її запах, то відразу відчуєте, що стало как-будто тепліше! :)


  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 кілограма
полуниця консервована - фото крок 1
Полуницю промити проточною водою, видалити плодоніжки і обсушити на рушник.
полуниця консервована - фото крок 2
Перекласти в каструлю або таз, засипати цукром і залишити на ніч.
полуниця консервована - фото крок 3
Ретельно вимити і простерилізувати банки і кришки. Для консервування полуниці найкраще підходять 0, 5-літрові і 0, 7-літрові банки - час їх обробки 10-15 хвилин.
полуниця консервована - фото крок 4
Наповнити банки ягодами і соком.
полуниця консервована - фото крок 5
Простерилізувати банки протягом 15-20 хвилин, відразу закупорити, перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.
полуниця консервована - фото крок 6
Ось така апетитна консервована полуниця у нас вийде! ;)

Схожі рецепти