Полуниця консервована
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не тільки любите полуницю, але і намагаєтеся робити домашні заготовки максимально корисними - цей рецепт для вас! Як законсервувати полуницю, зберігши її смак, аромат і максимум вітамінів, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
Рецепт приготування консервованої полуниці дуже простий, а варіантів її використання маса - цілими ягодами можна прикрашати домашні торти, тістечка і десерти, начиняти пиріжки і вареники, а подрібнені використовувати для прошарку коржів, приготування мусів, желе, коктейлів. Крім того, коли взимку ви відкриєте баночку такої полуниці, вдихнете її запах, то відразу відчуєте, що стало как-будто тепліше! :)
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
Полуницю промити проточною водою, видалити плодоніжки і обсушити на рушник.
Перекласти в каструлю або таз, засипати цукром і залишити на ніч.
Ретельно вимити і простерилізувати банки і кришки. Для консервування полуниці найкраще підходять 0, 5-літрові і 0, 7-літрові банки - час їх обробки 10-15 хвилин.
Наповнити банки ягодами і соком.
Простерилізувати банки протягом 15-20 хвилин, відразу закупорити, перевернути, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.
Ось така апетитна консервована полуниця у нас вийде! ;)