Побачити більше вишні
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі відмінний рецепт повидла з вишні. Вишневе повидло може бути заготовлено на зиму і використано і як інгредієнт всяких ласощів, і просто подаватися до млинців і т.Д.
Для приготування повидла з вишні найкраще підходять трохи переспілі, але все ще міцні ягідки - вони солодше.
Беремо ягоди, промиваємо і видаляємо з них кісточки, плодоніжки. Кладемо цілу або перекручену через м'ясорубку вишню в каструлю, додаємо літр води і 3 кг пісочний, і варимо все це справа спершу на середньому, потім - на швидкому вогні. Варимо постійно помішуючи, доти, показати більше не програти.
Як тільки лопатка, якої ви помішує, стала залишати свої сліди - значить, озирнувся. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, і закручуємо по стерилізованим баночках для зберігання. Ну, або використовуємо відразу ж - повидло вже готове до використання. Повидло повинно вийти дуже ароматним, трошки кисленьким і темно-червоним (в залежності від сорту вишні).
Зберігати потрібно в сухому і прохолодному місці.
- Вишня - 5 кілограм
- Вода - 1 літр
- Цукор - 3 кілограма
Беремо ягоди, промиваємо і видаляємо з них кісточки, плодоніжки. Кладемо цілу або перекручену через м'ясорубку вишню в каструлю, додаємо літр води і 3 кг пісочний, і варимо все це справа спершу на середньому, потім - на швидкому вогні. Варимо постійно помішуючи, доти, показати більше не програти.
Як тільки лопатка, якої ви помішує, стала залишати свої сліди - значить, озирнувся. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, і закручуємо по стерилізованим баночках для зберігання. Ну, або використовуємо відразу ж - повидло вже готове до використання. Повидло повинно вийти дуже ароматним, трошки кисленьким і темно-червоним (в залежності від сорту вишні).
Зберігати потрібно в сухому і прохолодному місці.