Пиріжки з фетою
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше швидкої випічки з готового тіста? Його можна брати різних видів і начинку міняти постійно. Я пробувала багато варіантів, якісь запали в душу. Саме такий рецепт тут описаний.
На моєму столі з'явилися типові грецькі продукти, які дивовижним чином поєдналися у смачну випічку. Вийшло щось на зразок традиційних пиріжків. Отже, пропоную вам прочитати про те, як приготувати пиріжки з фетою. Крім сиру в начинці є зелень, яка відтіняє солоний смак.
- Тісто філо - 250 грам
- Фета - 200 грам
- М'ята - 50 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яєчний білок - 1 штука
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
Дрібно нарізану м'яту і цибулю обсмажте пару хвилин на сухій сковороді. Фету розкришити.
Вершкове масло розтопіть. Окремо розігрійте оливкову олію протягом 10 хвилин. Потім влийте до зелені. Додайте сіль і перець.
Тісто розрізати на рівні квадратики. Змастіть кожен шматок вершковим маслом. У центр викладіть ложку зелені і сиру. Квадрат загорніть в трикутник.
Далі змастіть вироби збитим білком. Зверху посипте кунжутом. Перекладіть вироби на деко. Надішліть його в духовку, розігріту до 200 градусів.
Випікайте протягом 15 хвилин. Смачного!