Пиріжки з фетою, помідорами і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Такі пиріжки всім відомі під назвою "бомбочки", я думаю, кожен бачив цей рецепт, але приготували не всі. Сьогодні пропоную виправити цю ситуацію і все ж приготувати смачні пиріжки з фетою!
Такі пиріжки - просто універсальна закуска, яку можна за лічені хвилини приготувати навіть до приходу гостей. По суті, в якості начинки може служити все, що завгодно: ковбаса, гриби, шинка, овочі. Кружечок помідора прекрасно підходить в якості основи, а ось зверху можна покласти абсолютно все. З фетой мені подобається найбільше, вона в міру солона, прекрасно поєднується з часником. Дуже раджу вам спробувати мій рецепт, як приготувати пиріжки з фетою, помідорами і часником!
- Окріп - 250 мілілітрів
- Борошно - 400 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(+ для фритюру)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Помідори - 2-3 штук
- Сир "фета" - 200 грам
- Кріп - 1/4 пучка
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідори можна взяти звичайні або ж черрі, тоді просто в кожен пиріжок будете класти по 3-4 кружечка. Якщо не любите часник, щось не кладіть, але з ним смачніше.
Помідори промийте і наріжте кружальцями завтовшки 5-6 мм.
Фету змішайте з подрібненим кропом і пропущеним через прес часником.
Гарненько перемішайте масу виделкою.
Займіться приготуванням тесту. 1 склянку окропу змішайте з сіллю, цукром і рослинним маслом (ідеально використовувати оливкову олію, але можна взяти і соняшникова рафінована).
Всипте борошно, замісити круте тісто. Можливо, вам знадобиться більше або менше борошна, ніж зазначено в рецепті, все залежить від самої борошна. Головне, щоб тісто вийшло крутим, еластичним і не липло до рук.
Готове тісто розділити на 2 частини. Одну частину розкачайте в великий тонкий пласт (товщиною не більше 2 мм).
На відстані не менше 2, 5 см один від одного викладіть кружечки помідорів. На кожен кружечок покладіть по 1 немає. Ложці сирної начинки.
Другу частину тіста розкачати в такий же пласт, накрийте начинку.
За допомогою склянки видавіть пиріжки, зайве тісто видаліть.
Виделкою закріпіть краю пиріжків.
Смажте пиріжки у фритюрі або просто в толстодонной сковороді з великою кількістю масла. Готуються пиріжки дуже швидко, як тільки вони стали золотистими, відразу ж виймайте, адже начинка у нас і так готова.
Ось така гора пиріжків у мене вийшла! До речі, викладайте їх на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Пиріжки з фетою, помідорами і зеленню смачні як теплими, так і остиглими. Смачного!