Салат з авокадо, помідорами і фетою
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і по-справжньому смачний салат з авокадо, помідорами і фетою! Інгредієнти для салату підібрані настільки гармонійно, що блюдо цілком підійде для святкового столу. До речі, салат дієтичний!
Салат з авокадо, помідорами і фетою готується дуже просто і швидко!
Сир необхідно нарізати кубиками, а помідори - невеликими шматочками. Авокадо потрібно почистити від шкірки і також нарізати кубиками. Потім часточки авокадо і помідори викладаємо на тарілку, посипаємо фетою, спеціями і скроплюємо оливковою олією. До речі, виходить чудова різдвяна закуска, вона нагадує вінок, до того ж, підходить до свята за кольорами.
- Авокадо - 1 штука (стиглий)
- Помідор - 1-2 штук (великі, відмінно підійде сорт "волове серце" )
- Сир фета або бринза - 200 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 2 щіпки
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком (мелений)
1. Авокадо розрізаємо вздовж, обходимо кісточку, потім половинки повертаємо в протилежні сторони - він легко відкриється. Гострий ніж встромляє в кісточку і її витягуємо. Потім нарізаємо авокадо прямо в шкірці уздовж і, вивертаючи шкірку з м'якоттю, зрізаємо смужки.
2. Помідор промиваємо, просушуємо, вирізаємо плодоніжки й нарізаємо шматочками.
3. У велику тарілку сервіровки по колу викладаємо часточки авокадо і помідори, чергуючи їх.
4. Фету або бринзу кришимо пальцями і посипаємо отриманої крихтою наші овочі в тарілці. Потім скроплюємо все оливковою олією, посипаємо меленою паприкою, сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Салат з авокадо, помідорами і фетою готовий! Смачного!