Грецький салат з фетою
(покроковий рецепт з фото)
Фета - незмінний компонент грецького салату. Цей м'який і ніжний сир надає йому неповторний смак і особливу чарівність. Розповідаю, як приготувати грецький салат з фетою!
Фета - традиційний грецький ропні сир високої жирності (від 30 до 60%). У неї м'яка ніжна консистенція і багатий молочний смак. Готують фету як з овечого, так і з коров'ячого молока, але перший варіант все-таки вважається більш "правильним" .
У розсолі фета витримується не менш 3 місяців, але на ділі таким чином її можна зберігати майже до нескінченності - увібрав занадто багато солі сир просто вимочують перед вживанням у воді або молоці.
Фета є одним з головних компонентів грецького салату. Звичайно, його можна приготувати з бринзою або адигейським сиром - вони досить близькі родичі фети - але греки такої вільності б не зрозуміли. Класичний рецепт грецького салату з фетою в цій країні бережуть не менше строго, ніж пам'ятники мистецтва і архітектури. Так що готуємо салат по-грецьки - з фетою і тільки з нею!
- Фета - 250 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком