Рецепт Пиріжки з чорносливом фото

Пиріжки з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пиріжки

Такі пиріжки з чорносливом я випікаю в духовці. Це дуже і смачна страва. Приготувати його може навіть недосвідчена господиня. Пропоную рецепт, пиріжки з чорносливом, який завжди можна доповнити.

Смачні, запашні і рум'яні пиріжки з чорносливом нагадають вам безтурботне дитинство і бабусину куховарство. Особливість в тому, що приготовлено страву за допомогою сучасної техніки, тісто готується в хлібопічці. Добрі руки господині, з'єднані з чудо-технікою, здатні творити чудеса. Рекомендую. Спробуйте обов'язково!

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Дріжджі сухі - 3/4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (пісок)
  • Вершки 18% - 250 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Жовток - 2 штуки
  • Чорнослив - 200 грам (без кісточок)
  • Коньяк - 2-3 Ст. Ложок
пиріжки з чорносливом - фото крок 1
1. Кожна господиня повинна знати, як приготувати пиріжки з чорносливом. Для отримання дріжджового тіста в контейнер хлібопічки налийте вершки, додайте вершкове масло, необхідно вбити жовтки, посипте сіль і цукор. Всі продукти повинні бути в теплому стані. Користуйтеся програмою «Дріжджове тісто». Після закінчення циклу пролунає звуковий сигнал. Вийміть тісто і зробіть з нього кульки невеликого розміру. Залиште кульки на столі, накрийте рушником. Заготовки повинні збільшитися в розмірах.
пиріжки з чорносливом - фото крок 2
2. Поки тісто підходить, займіться чорносливом. Для того щоб чорнослив розм'якшити, поставте його варитися на кілька хвилин в невеликій кількості воли. Потім воду злийте і додайте до сухофруктів коньяк. Ласуни можуть ще й цукру трохи додати.
пиріжки з чорносливом - фото крок 3
3. Кульки розкачайте за допомогою качалки до 8 см. В діаметрі.
пиріжки з чорносливом - фото крок 4
4. Начинку покладіть на край заготовки. Скачайте пиріжок трубочкою.
пиріжки з чорносливом - фото крок 5
5. Акуратно розкладіть пиріжки на деко. Для того щоб виробам надати красивий вид, зверху зробіть 2-3 надрізу гострим ножем. Перед тим як відправити пиріжки в духовку, їм необхідно постояти з півгодини і збільшитися в розмірах. Пиріжки змащуються збитим жовтком за допомогою кулінарного пензлика. Посипте зверху цукор. Випікається десерт півгодини в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Схожі рецепти