Рецепт Пиріжки по-грецьки фото

Пиріжки по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Рецепт приготування грецьких пиріжків з мигдалем, медом і корицею.

Опис приготування:

Борошно просівається, після чого перемішується з содою і розтопленим вершковим маслом. Туди ж вливається апельсиновий сік, після чого замішується тісто, яке розкочується в пласт товщиною близько 0, 5 см. З отриманого «млинця» за допомогою форму виріжте кружечки.

Мигдаль для начинки змішується з медом, корицею і цукровою пудрою. Начинка розкладається на гуртки, а краї тіста змочуються водою і формуються в пиріжки у вигляді вареників.

Пиріжки укладаються на деко, який змащується маслом. Випікати слід при 200 З протягом півгодини, поки пиріжки не стали золотистого кольору. Після готовності посипте випічку цукровою пудрою.


  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Сок апельсинов- 2 штуки
  • Вершкове масло - 5.5 Ст. Ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Мигдаль - 2 склянки (для начинки:)
  • Цукрова пудра - 5.5 Ст. Ложки
  • Мідь - 1 Ст. Ложка
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
Борошно просівається, після чого перемішується з содою і розтопленим вершковим маслом. Туди ж вливається апельсиновий сік, після чого замішується тісто, яке розкочується в пласт товщиною близько 0, 5 см. З отриманого «млинця» за допомогою форму виріжте кружечки.

Мигдаль для начинки змішується з медом, корицею і цукровою пудрою. Начинка розкладається на гуртки, а краї тіста змочуються водою і формуються в пиріжки у вигляді вареників.

Пиріжки укладаються на деко, який змащується маслом. Випікати слід при 200 З протягом півгодини, поки пиріжки не стали золотистого кольору. Після готовності посипте випічку цукровою пудрою.

Схожі рецепти