Пиріг з томатами і салатом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 50 хв.
Нестандартний погляд на пироги - смачний хрусткий пиріг з томатами і салатом. Ідеальна закуска, яка розходиться зі столу просто блискавично
Опис приготування:
Пиріг з томатами і салатом - це просто чудовий пиріг як мінімум з трьох причин. По перше, швидкий в приготуванні - а це вже важливо. По-друге, рецепт цього пирога універсальний і не наполягає на точному відтворенні - можна запросто міняти склад начинки в залежності від наявних інгредієнтів. По-третє, сам, будучи хрустким та нежирним, він є ідеальною закускою, підходящої до всього - супом, салат, напоям. Хороший і сам по собі. Коротше, обов'язковий рецепт в арсеналі кухаря
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Вино біле сухе - 40 мілілітрів
- Помідори - 200 грам
- Оливки без кісточок - 50 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Листя салату - 30 грам
- Насіння гарбузове - 50 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
Почнемо, ми можемо працювати, з тіста. Ось наші інгредієнти для тіста - холодну (підкреслюю - ХОЛОДНА) біле вино, вершкове масло і борошно.
Вершкове масло натираємо на крупній тертці, додаємо до нього борошно.
Дуже швидко розтираємо все до консистенції крихти. Втім, якщо крихта вийде великої - нічого страшного, це навіть добре.
Робимо кратер, вливаємо туди біле вино і швидко месім тісто.
Хвилини за 2-3 ви повинні замісити тісто до такої консистенції, що його можна буде зібрати в грудку. Як тільки грудку сформувався - перестаємо місити.
Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 2-3 міліметра.
Готуємо інгредієнти - нарізаємо оливки і помідори тонкими пластинками.
Викладаємо наше тісто на деко, викладаємо зверху начинку - помідори і оливки.
Збризгуємо все оливковою олією.
Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, з 20-25 хвилин. Салат моєму, скроплюємо лимонним соком і оливковою олією, солимо і перчимо.
Гарбузове насіння необхідно злегка прожарити на сухій сковороді.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, ріжемо на порційні шматочки. На кожен шматочок зверху кладемо лист салату і трохи гарбузового насіння. Приємного!