Пиріг з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте своїх близьких гарною домашньою випічкою - спечіть пиріг з печерицями, благо приготувати його не так складно, як може здатися на перший погляд. Ділюся простим і зрозумілим рецептом.
Коли по квартирі попливе запаморочливий грибний аромат, біля дверей кухні збереться вся родина. Ще б пак, як всидіти на місці, коли в духовці ховається золотистий, рум'яний пиріг з печерицями? Налийте своїм домашнім по склянці холодного молока і роздайте по шматочку пирога, влаштуйте свято! Ну, а як приготувати це чудо кулінарії, я вам розповім! Читайте рецепт пирога з печерицями з фото - і всі питання щодо приготування цього чарівництва будуть зняті.
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 11 грам(1 пакетик сухих дріжджів дорівнює приблизно 50 гр дріжджів свіжих)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
- Печериці - 500 грам (можна використовувати будь-які гриби)
- Цибуля - 70 грам
Борошно змішайте з 1/4 чайної ложки солі, цукром і яйцями. Потім приготуйте опару. Для цього розведіть в теплому молоці дріжджі з додавання 1 столової ложки борошна. Коли на поверхні з'являться бульбашки, додайте опару до борошна.
Гарненько перемішайте всі інгредієнти і вимісити тісто. Поставте тісто в тепле місце на годину-півтора. Після того, як тісто збільшиться в 2-3 рази, обомніте його і знову гарненько вимісити.
Поки тісто підходить, можна приготувати начинку. Для цього помийте і поріжте гриби (я використовувала шампіньйони і білі гриби, які були під рукою), а потім викладіть на гарячу сковороду разом з дрібно нашинкованнимцибулею. Обсмажуйте гриби на рослинній олії до золотистого кольору.
Готове тісто розділити на 2 частини - одна частина повинна бути трохи більше ніж інша. Більшу частину розкачати і викладіть в змащену маслом форму для пирога. Намагайтеся залишити якомога вищі бортики. Накрийте форму рушником і дайте тісту відпочити 10-15 хвилин.
Викладіть готову і трохи остигнула начинку на тісто.
Другу частину тіста розкачати і покладіть поверх начинки. Гарненько защипите краю пирога, виконайте невеликий отвір в середині і залиште на 15 хвилин. Для красивого золотого кольору пиріг можна змастити яєчним жовтком. Поставте пиріг в духовку і печіть 30 хвилин при температурі 210-240 градусів.
Пиріг з печерицями готовий! Смачного!