Картопляний пиріг з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас не дуже багато часу, через те, що ви, наприклад, працюєте, я пропоную вам рецепт смачного картопляного пирога з печерицями. У вас вийде дуже смачний обід або вечерю!
Картопляний пиріг я приготувала з печерицями, але його можна готувати і з лісовими грибами: свіжими або морожених. Якщо у вас не знайдеться вершків, то ви цілком можете замінити їх сметаною. Також я використовую сир "гауду", але для запіканки підійде будь-який інший твердий сир. Приступимо до приготування?
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - За смаком
- Спеції - За смаком
- Соняшникової олії - За смаком
1
Картопля помийте, викладіть в каструлю, залийте водою і варіть в мундирах до напівготовності. Потім остудіть і зніміть шкірку. Наріжте картоплю скибочками.
2
Розігрійте сковороду з маслом, викладіть нарізані цибулю, гриби і смажте до повного випаровування рідини. Приправте сіллю і перцем.
3
Гриби викладіть в миску, додайте вершки, нарізану петрушку і перемішайте.
4
У жароміцних форму викладіть пиріг шарами в наступній послідовності: половина приправленого сіллю, перцем і часником картоплі, потім гриби і знову карофель.
5
Яйця збийте з молоком, додайте сіль, перець і залийте цією сумішшю пиріг. Трохи проколіть картоплю виделкою, щоб яєчна суміш потрапила всередину. Посипте пиріг тертим сиром і запікайте 40 хвилин при температурі 190 градусів. Смачного!