Пиріг з печерицями та куркою
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий пиріжок з куркою і грибами до святкового або буденному столу.
Раджу використовувати готове тісто, тоді на пиріг у вас піде не більше півгодини.
- Тісто дріжджове або покупне покупне - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Курка (м'ясо з ноги) - 500 грам
- Печериці - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Твердий сир - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
Дріжджове тісто я роблю вдома в хлібопічці. Воно просте (1 яйце, 1, 5 немає. Ложки сухих дріжджів, 280 мл води або молока, 3-4 ст. Ложки рослинної олії, 1 немає. Ложка солі, 1 немає. Ложка сахара). Рекомендую використовувати готове тісто.
Тісто розкачати в пласт і покладіть у форму для запікання. Зробіть бортики.
Печериці та цибулю нарізати довільно.
Обсмажити на рослинному маслі.
М'ясо птиці відварити до готовності в солоній воді. Нарізати шматочками і додати до грибний начинці.
Збийте яйце. Додайте сіль, перець, молоко і знову збийте.
Викладіть начинку на пиріг.
Залийте яєчною масою і посипте тертим твердим сиром.
Запікайте в духовці до готовності (200 градусів, час запікання - 15 хвилин).