Піца з білими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування піци з білими грибами в домашніх умовах. Овочі, сир і гриби на тонкому м'якому тесті - чудове блюдо для великої компанії. Прекрасно поєднується як з вином, так і з соком.
Важко повірити, що піца - це італійська кухня, настільки міцно вона прижилася і у нас. З друзями часто любимо заходити в піцерію або замовляти піцу додому. Але відкрита мною недавно принадність домашньої піци затьмарює приготовлену в ресторані. Що найголовніше в піці? Гарне тісто і багата начинка, яка залежить від вашої фантазії. Для приготування піци з грибами краще використовувати свіжі білі гриби, а не сушені. У тісто обов'язково додаємо вино, щоб воно не було сухим.
- Борошно - 600 грам
- Пекарський порошок - 35 грам
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 700 грам
- Гриби - 800 грам
- Часник - 1 зубчик
- Листя базиліка - 6 штук
- Подрібнений чебрець - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Тертий пармезан - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1
Готуємо тісто: розчиняємо пекарський порошок в 350 мл. Теплої води, вливаємо туди оливкова олія. Додаємо просіяне борошно, потім вино. Перемішуємо протягом 10 хвилин, накриваємо рушником і залишаємо на годину.
2
Помідори миємо і подрібнюємо. Тушкуємо в каструлі на слабкому вогні.
3
Гриби чистимо, моєму і просушуємо. Обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо подрібнений часник, базилік і чебрець. Солимо і перчимо.
4
Духовку розігріваємо до 220 З. Розкачане тісто викладаємо на деко і змащуємо гірчицею. Викладаємо зверху помідори, потім гриби і скроплюємо оливковою олією. Посипаємо пармезаном. Відправляємо в духовку на 15-20 хвилин.
5
Готову піцу ріжемо на однакові шматки. Можна посипати свіжою зеленню, якщо хочете. Користуйтеся рецептом піци з білими грибами на здоров'я і приємного апетиту!