Піца з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Ми всі звикли до традиційних начинкам для піци, але ось піцу з бараниною пробувати ще не доводилося, тим цікавіше було приготувати саме таку випічку. Вийшло смачно, ділюся рецептом!
Піцу з бараниною приготувати не складніше, ніж будь-яку іншу піцу і про це докладно розказано в покрокової інструкції. Не перевантажуйте піцу кількістю начинки, краще покладіть всього потроху, інакше це вийде пиріг, а не піца. Рекомендую приготувати!
- Вода - 165 мілілітрів
- Борошно - 240-250 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. Масла - в тісто, 1 ст.Л. - для сбризгіванія перед випічкою)
- Дріжджі - 4-5 грам (свіжі)
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 1 щіпка
- Баранина - 200-250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблучний оцет - 3 Ст. Ложки
- Томатний соус - 200 грам (або томатна натовпів)
- Сир моцарела - 150 грам
- Болгарський перець - 0, 25 штуки
- Помідор - 0, 5 штуки
- Суміш італійських трав - 1 Чайна ложка
- Зелень петрушки - 5 грам (для подачі)
Підготуйте інгредієнти для приготування піци.
У теплу воду влийте 2 ст. Ложки рослинної олії, розпустіть дріжджі, додайте сіль, цукор, розмішайте до розчинення.
Просійте борошно, замісіть тісто.
Накрийте серветкою, поставте в тепле місце для вистоювання на 1, 5 годину. В процесі растойка зробіть одну або дві обминання.
Поки тісто на расстойке, замаринуйте баранину в яблучному (або будь-якому іншому) uksuse, посипте ароматними італійськими травами, slegka сіль.
Наріжте пір'їнками цибулю.
Додайте цибулю до м'яса і пам'ятайте до виділення соку.
Після того, як м'ясо замаринується, на це піде приблизно 1 час, зберіть цибулю з маринаду і обсмажте в сковороді з рослинним маслом.
М'ясо порізати тонкими смужками.
Додайте м'ясо до цибулі, продовжуючи обсмажувати до готовності.
Готове тісто подкатайте в кулю на столі, присипаному борошном.
Розкачайте тісто в пласт і викладіть на деко, застелене пергаментом. Змастіть зверху томатним соусом, посипте натертої на тертці моцарелою. Всю моцарелу відразу не викладайте, залиште одну третину сиру для посипання зверху.
Викладіть зверху обсмажену баранину з цибулею.
Додайте зверху порізані тонкими смужками болгарський перець і помідор.
Посипте залишками моцарели, ароматними італійськими травами, збризніть оливковим маслом. Випікайте приблизно 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
На готову піцу викладіть гілочки зелені перед подачею.
Піца вийшла дуже смачною, ароматної і ситної. Смачного!