Пельмені з рисової муки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 50 хв.
Пельмені з рисової муки вважаються більш корисними. Такі пельмені не робляться тільки на рисовому борошні. Зазвичай це суміш двох видів борошна: рисової і пшеничної. Такі пельмені дуже смачні!
Опис приготування:
Пельмені блюдо зовсім не російське, а китайське. Китайські пельмені більше відомі як равіолі. Бувають вони з різними начинками, від солодкої до солоної. Равіолі роблять з одного або декількох сортів м'яса.
- Борошно рисове - 150 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Вода - 200 мілілітрів
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Сіль і спеції для фаршу - За смаком
- Рослинна олія - 30 Ст. Ложок
Змішайте два види борошна і просійте їх в миску.
Додайте сіль для тіста. Збийте 1 яйце і введіть його в борошно.
Влийте холодної води і замісіть тісто. На останньому етапі введіть в тісто рослинне масло. Знову замісити тісто. Накрийте миску плівкою і залиште тісто відпочити.
У блендері дрібно наріжте цибулю. Додайте цибулю в фарш. Фарсі сіль і poperčite, добре вимішайте. Пельмені можна ліпити руками чи за допомогою пельменниці. Я роблю швидше Пельменниці. Пельменниці посипте борошном.
Розкачайте невеликий шматочок тесту на столі присипаному борошном. Перенесіть тісто на Пельменниці. Відкритої долонькою поплескайте тісто по Пельменниці, щоб проявилися дірочки, але тісто не повинно прорватися. У кожну клітинку викладіть по невеликої порції фаршу.
Знову розкачайте шматочок тесту. Накрийте їм фарш. Злегка припудріть тісто рисовим борошном і прокатати качалкою. Пельмені прорізатимуться. Залишиться тільки їх струсити з пельменниці.
Отримаємо ось таких милашек. Нагадаю, пельмені можна ліпити руками, надаючи їм різні форми. Я пішла по простому методу.
Відваріть пельмені в солоній киплячій воді.
Подайте до столу, рясно полив сметаною або йогуртом.