Печериці зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу вам, як приготувати шампіньйони зі свининою в духовці. Це дуже соковите друга страва, яке іедально поєднується з гарнірами з овочів, всіляких круп і бобових.
Така свинина під "шубкою" з грибів, сметани та цибулі виходить дуже ніжною і ароматною. З огляду на, що блюдо готується в фользі, м'ясо залишається м'яким і добре растушівается. Але фольга знімається за 10 хвилин до готовності, щоб сир встиг схопитися апетитною золотистою скоринкою.
- Свинина - 600 грам
- Печериці - 400 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Перш за все потрібно відчистити гриби і нарізати їх некупуно. Таким же чином нарізаємо цибулю і смажимо його з грибами на рослинній олії.
Сясо моєму і просушуємо. Ріжемо його на не надто великі шматочки і укладаємо в форму для запікання, змащену злегка рослинним маслом. Присипаємо м'ясо сіллю і перцем.
Гриби і цибулю змішуємо зі сметаною і посіченою петрушкою. Покриваємо цією сумішшю шматочки м'яса. А зверху присипаємо все натертим сиром.
Відправляємо блюдо в духовку, накривши його фольгою, з 40 хвилин при 180 градусах. Для 5-10 хвилин до готовності знімаємо фольгу. Подаємо з улюбленим гарніром.