Печериці тушковані з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Універсальний рецепт вдалого гарніру частіше за все не має в своєму складі ніяких круп. Наприклад, можна приготувати тушковані гриби з овочами - вони прекрасно поєднуються з м'ясом, рибою і салатом. Можна вживати як самостійну страву. Виходить ситно, смачно, соковитий і корисний. Спробуйте і не пошкодуєте!
Для того, щоб приготувати тушковані печериці з овочами, наріжте капусту тонкою соломкою, гриби - шматочками, моркву натріть на дрібній тертці. Почніть з обсмажування грибів. До них через 5 хвилин додайте моркву, обсмажуйте ще трохи. Далі додайте капусту і спеції, тушкуйте під закритою кришкою з невеликою кількістю води до м'якості капусти. Подавайте гарячим. Смачного!
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Печериці - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія нерафінована - 50 мілілітрів
Капусту наріжте тонкою соломкою.
Печериці промийте і наріжте шматочками.
Гриби обсмажити на сковороді з рослинним маслом протягом 2-3 хвилин.
Моркву натріть і додайте до грибів. Обсмажуйте ще пару хвилин.
Додайте капусту і спеції. Гасіть під закритою кришкою до м'якості капусти, періодично підливаючи воду. Додайте сіль за смаком.
Блюдо подавайте гарячим зі свіжою зеленню. Смачного!