Pastroma
(покроковий рецепт з фото)
Pastroma або пастрамі - делікатес з яловичини єврейської кухні. Зовні м'ясо добре приправляється перцем та іншими спеціями. Подають його зазвичай до святкового столу у вигляді нарізки.
Класична технологія створення страви така: м'ясо маринується, потім обмазується приправами і запікається, в кінці остуджують. Любителям гострого рецепт дуже сподобається. Тому я опишу, як приготувати пастрамі. Тільки наберіться терпіння, адже закуску ви спробуєте не скоро, але очікування будуть виправдані.
- Говяжья грудинка - 2 кілограма
- Вода - 4 L
- Сіль - 200 грам
- Цукор білий - 200 грам
- Мед - 50 грам
- Цукор коричневий - 90 грам
- Часник - 4 зубчики
- Спеції для маринування - 2 Ст. Ложки
- Zёrna koriandra - 1 Ст. Ложка
- Зернова гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 2 Ст. Ложки
- Рожева сіль або інша велика - 50 грам
1. Спочатку приготуйте маринад. У каструлю влийте воду. Всипте весь цукор, сіль, koriandr, спеції і подрібнений часник. Додайте гірчицю. Доведіть суміш до кипіння, потім варіть пару хвилин до розчинення цукру з сіллю. Готовий маринад помістіть в холодильник.
2. Займіться м'ясом. Промийте його і обсушити. Розріжте м'якоть навпіл.
3. Коли маринад охолоне, викладіть в нього яловичину. Залиште її маринуватися в холодильнику на 5 днів.
4. Після цього в деко влийте воду. Встановіть в нього грати на підставці. Викладіть м'ясо.
5. Зробіть суміш з перцю, перець і коріандр. Повапните їй яловичину. Залиште м'ясо в такому вигляді на 2 години при кімнатній температурі.
6. Потім грати з м'ясом укрийте фольгою. Духовку розігрійте до 160 градусів.
7. Запікайте блюдо протягом 3-4-х годин.
8. Подавайте пастрамі в охолодженому вигляді, порізавши шматочками. Приємною дегустації!