Пастрамі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт особливої закуски до святкового столу. Пастрамі - єврейське блюдо, яке користується величезною популярністю в різних країнах. Тонка нарезочка м'яса зі спеціями не залишить нікого байдужим!
Перед вами класичний рецепт приготування пастрамі в домашніх умовах. Щоб все вийшло, обов'язково дотримуйтесь наведеним вище рецептом приготування. Готове м'ясо пастрамі подається до столу в холодному або теплому вигляді. Обов'язково нарізайте м'ясо тоненькими скибочками. Хай щастить!
- Говяжья грудинка - 2 кілограма
- Чорний перець - 1/4 склянки
- Насіння koriandra - 1/4 склянки
- Вода холодна - 4 L
- Сіль - 1 Склянка
- Часник - 5 зубчиків
- Насіння гірчиці - 2 Ст. Ложки
- Пластівці червоного перцю - 2 Ст. Ложки
- Перець запашний горошком - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Імбир - 1 Ст. Ложка
Приготуємо маринад. 1 ст.Л. Перцю, гірчиці і коріандру злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Потім пересипте все в ступку і подрібнюємо. Додайте інші спеції, ретельно перемішайте. 3-4 С.Л. Ложки відкладіть в сторону.
Приготуємо розсіл. Влийте в каструлю 4 L. Холодної води, додайте 1 стакан солі, 5 розчавлених зубчиків часнику і 3-4 ст.Л. Відкладених спецій. Доведіть розсіл до кипіння, а потім зніміть з вогню і охолодіть. Помістіть в розсіл яловичу грудинку. Накрийте каструлю кришкою, поставте в холодильник на ніч.
Подрібнюємо залишився перець і насіння коріандру.
Витягуємо грудинку з розсолу, промаківаем паперовими рушниками. Натріть м'ясо спеціями.
Загорніть м'ясо в щільний шар фольги. Запікається пастрамі 6 годин в духовці при температурі в 110 градусів.
Після запікання пастрамі слідуємо повністю остудити і знову помістити в холодильник на 8 годин. Після чого залишається обсмажити м'ясо на грилі або решітці приблизно 7-8 хвилин.
Смачного!